2010. december 3-án, Ihrig Károlynak, a verseny névadójának születésnapján, tartottuk meg az IKTV döntőjét. Erre a legjobb 6 pályamunkát beküldő csapat kapott meghívót. A csapatok szurkoló táboraik előtt, vidám quíz-showban, és szerepjáték bemutatóban adtak számot tudásukról. Teljesítményüket a zsűri értékelte, amelyben a Kovács Zoltán és Halász János államtitkárok, Együd Lajos a Magyar Közgazdasági Társaság Hajdú-Bihar megyei Szervezetének elnöke, Katona Ilona a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketingigazgatója, és Könyves Erika egyetemi docens foglalt helyet.

Az első helyezett a DE Balásházy Szakközépiskola Brókerek csapata lett, akik az utolsó pillanatig nagy csatát vívtak a nyírbátori Dragonforce-os gimnazistákkal. A harmadik helyet az Irinyi János Szakközépiskola Ördögárok nevű csapata szerezte meg.

A nyeremények között nyugat-európai tanulmányút, Campus Fesztivál bérletek, Aquaticum belépők, könyvek, számítástechnikai eszközök és ajándéktárgyak találtak gazdára.

Akik nem értek el dobogós helyezést erősen fogadkoztak, hogy jövőre visszavágnak, és ők szerezik meg a győzelmet!

A versenynek nemcsak azért lettek nyertesei, mert a vetélkedő minden résztvevője kapott jutalmat, hanem azért is, mert a fiatalok tudásukat gazdagíthatták, és talán továbbtanulási céljaik kialakításához is hozzájárulhattak a verseny kapcsán szerzett ismereteik.

A döntő eredményei

A versenyről készült videóanyagok


A Cívishír.hu a DE AGTC Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kara által meghirdetett Ihrig Károly Tanulmányi Verseny döntőjéről számol be.
Az online cikk az alábbi linken olvasható: >>>


Az Alföld tv és a Dehir is beszámolt az Ihrig Károly tanulmányi verseny döntőjéről.