modul 3>Gyakorlati tanácsok>Hogyan készítsünk egy dokumentumon belül különböző fejlécet és láblécet?

Hogyan készítsünk egy dokumentumon belül különböző

fejlécet és láblécet?


Használhatjuk ugyanazt az élőfejet és élőlábat az egész dokumentumban, de megadhatunk eltérő beállításokat is az egyes részekben. Például az első oldal élőfejében egy embléma, a többi oldal élőfejében pedig a dokumentumot tartalmazó állomány neve szerepelhet.

Amikor élőfejet vagy élőlábat adunk meg, a Word a teljes dokumentumba beilleszti ugyanezt az élőfejet vagy élőlábat. A dokumentum adott szakaszaihoz azonban ettől eltérő élőfejet vagy élőlábat is készíthetünk, ha a dokumentumot szakaszokra osztjuk, és az élőfejek, illetve élőlábak folytonosságát az adott szakasz és az előző szakasz között megszakítjuk.


    1.Ha még nem tettük meg, helyezzünk el egy szakasztörést arra a helyre, ahonnan az új, eltérő élőfejet és élőlábat tartalmazó szakaszt kezdeni szeretnénk.

    2.Kattintsunk arra a szakaszra, amelyben eltérő élőfejet és élőlábat szeretnénk készíteni.

    3.Válasszuk a Nézetmenü Élőfej és élőlábparancsát.

    4. Jelenítsük meg a módosítandó élőfejet vagy élőlábat.

    5.Kattintsunk az Élőfej és élőlábeszköztár Előző megjelenítése ikonjára.

    6.Módosítsuk a szakasz meglévő élőfejét vagy élőlábát, illetve hozzunk létre újat. A Word automatikusan végrehajtja az élőfej és az élőláb módosításait a többi oldalon is.

    7.Ha a többi szakaszban is eltérő élőfejet és élőlábat akarunk készíteni, ismételjük meg a fenti 1-6. pontokban leírtakat.