Rólunk (munkáinkról) készült

Minitalijaink története

Az NLC-s Keresztszemes társaság fórum "második otthonában", az xszemes.hu-n indítottuk el regionális fórumunkat Infók és felhívás debreceniek és környékiek néven 2005. július 21-én.
A fórumon a kezdeti cél egymás - és a beszerzési helyek - fellelése volt, s hamarosan felmerült az igény a "nagy" tali mellett a debreceni találkozókra is. Az első ilyet (velószínüleg) 2005. szeptemberében tartottuk, amit hol a következő hónapban, hol kihagyással több is követett. A kezdeti 4-5 fő mára tíz-tizenöt közé emelkedett, és 2006-ban megtartottuk az első karácsonyi húzásos talit is. Tagjaink között nemcsak debreceniek, de környékbeliek is vannak. Szívesen várunk új csatlakozókat is, kérjük, ők az xszemes-en, fórumhozzászólásban, vagy nálam jelentkezzenek.
A talikra munkáinkat és újságainkat visszük, egymásnak megmutatni, de a hímzéstechnikákokon kívül eszmét cserélünk mindenről, ami eszünkbe jut. :-)
Sajnos, a régebbi eseményekről többségében nem készült fotó, de ha valakinek lenne (mobilos is jó), kérem, küldje el email címemre, hogy kis történelmünk teljesebb legyen.

Talijaink képekben:
2009.08.08 - 2009.06.27 - 2009.03.21 - 2009.01.24 - 2008.12.13 - 2008.09.13 - 2008.07.26 - 2008.06.07 - 2008.04.19 - 2008.02.09 - 2007.12.15 - 2007.10.22 - 2007.09.15 - 2007.07.28 - 2007.07.28 - 2007.02.17 - őstali 2005.09.24


A 2009.08.08. Országos tali Debrecenben!

Talán kicsit kevesen voltunk, de jól éreztük magunkat. :-) A helyi lányok sütivel, rágcsával, üdítővel várták az országos helyszínekről érkezőket. Nem lettünk túl sokan, ez talán a nyárnak, talán a távolságnak köszönhető...
Andres rengeteg munkáját elhozta, szintén sok dolgot mutatott nekünk Gzsuzsu és Katee is. Én a mókuskámat sétáltattam, hazaérve meg is kellett nézni Gabi kisfiúval... Lehet, hogy jobb lett volna, ha elviszem talizni is. :-) Nagy poén volt Morcs Marika ebay-ről vadászott konyharuhája, ami távolról meggyőző népi mintás keresztszemes, közelről nyomott... :-)

A vendégeink MsMacska, Yola és Huligánlány voltak, akikkel kicsit betekintést is nyerhettünk a Keresztszemes Magazin készítésének kulisszatitkaiba. Aztán persze más témák is felmerültek, a főzéstől a gyereknevelésig, a zenebölcsitől a lakásvásárlásig.) Sajnos egyszer csak a kisfiam NAGYON hiányolni kezdett, úgyhogy el kellett búcsúzzak a társaságtól. Ezeket a képeket én készítettem. A többiek képeit is szívesen kiteszem, ha eljutnak hozzám...

Lányok, remélem, jól éreztétek magatokat, és bízom benne, hogy lesz/lehet folytatása a dolognak. :-)


Karácsonyi bannerek
(Andres)

Mókus, mini tájkép, cetlitartó kocka oldala Plasticból
(Andres)

Egyedi keretezésű kávés kép, hűtőmágnesek, karácsonyi mini
(Andres)

Karácsonyi mini közelről
(Andres)

Karácsonyi bannerek közelről
(Andres)

Mókus közelről
(Andres)

Mini tájkép közelről
(Andres)

Elegáns ívesek 3/1
(Kateee)

Elegáns ívesek 3/2
(Kateee)

Elegáns ívesek 3/3
(Kateee)

Tulipán
(Kateee)

Mesealakok
(Kateee)

Hercegnők
(Kateee?)

Teás doboztető lesz...
(Kateee)

"az a bizonyos" Mókus, elkészülés közelében
(Hammy/KerGiz)

Bonsaii RR 3/1
(GZsuzsu)

Bonsaii RR 3/2
(GZsuzsu)

Bonsaii RR 3/3
(GZsuzsu)

Ez nem keresztszemes! Poénból vett nyomott mintás konyharuha.
(Morcs)

Powell könyvjelzők a Magazinból
(?)

Őszi terítő Magazinba
(Drupa/Yola)

Aprókák
(GZsuzsu?)

Levél
(?)

Ty Wilson (GZsuzsu?)

Készülő babaköszöntő
(GZsuzsu?)

Egerek, birkák, nyulak, efélék
(Huligánlány)

Csoportkép 1.

Csoportkép 2.

Csoportkép 3.
     


A 2009.06.27. Országos talira készülve...

Stratégiai, taktikai megbeszéléseket tartottunk. :-) Kettővel csökkent a "taglétszámunk", elköltözés és krónikus időhiány miatt, és ez a két ember nagyon hiányzik. :-( De lehet, hogy csak nyár, nyaralás, egyéb elfoglaltságok... Mindesetre ismét kommentár nélkül a képek, többségében (vagy teljes egészében?) Andres munkái.


Egyiptomi kép

Babaköszöntő

Hűtőmágnesek

Levendulás banner


A 2009.03.21. Kevesen vagyunk, de jót beszélgetünk...

Most kerültek elő a képeim, igen, volt ekkor is egy talink. Sajnos a korábban már többször megközelített rekord résztvevőszámot már megint alulmúltuk, sok visszajelzés, kevés tényleges megjelenés... Talán Katee és Andres volt, de nem mernék rá esküdni, és emiatt a képekhez sem tudok neveket rendelni, pedig az első, a vonalas virágos tetszik ám nagyon. :-)


Első kép...

Második kép...

Harmadik kép...


A 2009.01.24-i - babatali? avagy "De mi történt, lányok?"

Eredetileg erre a napra nyolcan jeleztek igennel vissza, ami ugyan nem túl sok, de nem is kevés... Aztán négy SMS/email is érkezett, valami közbejött... Hogy a maradék négy másik két tagja hol lehetett, nem tudom, de a végén Bencső, Luca baba, Gabi "baba" és én találkozóztunk csak...
Annyit elárulhatok, hogy Luca baba nagyon szép, érdeklődő kis teremtés, mindent megfigyelt, megfogdosott. Gabi kisfiú itt is bemutatta hímzési tudományát, aztán tekintve a fiatalkorú tagtársak fizikai igényeire (Gabi kisfiú még nem aludt aznap, de utána bepótolta, sőt éjszaka is kifejezetten jól aludt) hamarosan sátrat bontottunk...

Szerintem mindenki sajnálhatja, hogy nem jött! :-)
A következő két hét még ennél is gyérebb "igen" visszajelzésekkel büszkélkedett, úghogy szerintem nyugodtan kihagyhatjuk, de hamarosan új időpontokat dobok fel.


A 2008.12.13-i - ajándékátadós találkozó

Hát igen... Valóban kimaradt volna három hónap, vagy csak az emlékezetem csal? A blogban írtam bizonyos dolgokról, elképzelhető, hogy nem szerveztem talit... :-( Ismét új tagokkal bővültünk, és nagyon igéretes módon 11 fő jelentkezett talirajönni, ami aztán majdnem teljesült is.
Csoportképet nem csináltam - már megint - mert merült a fényképezőm - már megint - de megpróbálom szépen sorra venni, hogy kik voltak a talin: Tiedit, Manyesz, Rozs77 Vica, Morcs Marika, Netty, Hajnee, Tancoskata, én - és talán még valaki... Gabi-baba-dolog miatt késtem és lemaradtam, segítsetek!


Rozs77 Vica készítette Táncoskatának

Tancoskata készítette Hajneee-nak

Morcs Marika készítette Rozs77 Vicának - kép

Morcs Marika készítette Rozs77 Vicának - szalvéta

Tiedit művei

Tiedit 4 évszakja külön

Netty: nyuszika és virágos apróság

Netty: készülő Tatty Teddy

Netty: készülő Lanarte virág

Netty: goblein

Netty: goblein

Netty: nőcis kép

Netty: napraforgós abrosz

Hajneee hagyományos terítője

Manyesz készítette Morcs Marikának
 

Ebből is látszik, milyen értékes dolog új tagokat bevonzani, hiszen ők mindig rengeteg mindent tudnak nekünk mutatni. (Talán azért, mert még semmijüket nem láttuk. Ha én elmegyek egy idegen helyre, akkor persze én is rengeteg mindent tudok vinni, de ide nem, mert már mindent megmutattam.
Na igen, én is vittem mutatni valamit, de nem mutathatom meg, mert karácsonyra készült. :-)

Újságoztunk, beszélgettünk, új öltést tanultunk, a végére Gabi kisfiú is befutott a játszótérről, akinek a kedvenc játéka a "gombolyag". De erről is csak karácsony után.

Erről jut eszembe, Morcs Marikának pedig köszönjük az ajándékot, mindenki kapott egy szép speckós cérnát (én Glow-in-the-dark DMC-t kaptam, azóta lesem, de szerintem napoztani kellene, hogy Glow-jon... A gyerkőcnek szeretnék valami fluoreszkáló képecskét, kíváncsi vagyok, mit szól hozzá... Ja, és az egész egy s.k. mintába, egy tangram-macskába volt csomagolva. :-) Marika, publikus az a minta valahol, meg tudjuk mutatni?

Nos, ennyi volt a minitali krónikája, kiegészítéseket, képeket szívesen veszek. Az újévben veletek ugyanitt. :-)

Update 1: Morcs Marika elküldte a Manyesztől kapott ollóőr képét, feltettem...


A 2008.09.13-i találkozó, kreatív új taggal bővültünk

Sajnos csak most tudom megírni a krónikát. Hiba volt, mert már megint kevésre emlékszem belőle... :-(
Ismét kedvezett nekünk az időjárás, bár a kisfiamnak az előtte levő héten sikerült megfáznia, így sajnos nem tudtam sokáig maradni.
Az az igazság, már azt is félig elfelejtettem, kik voltak ott... Rozs77 Vica biztosan, a kreatív munkáival minket első látásra elkápráztató Andres igen, és talán Morcs volt a harmadik... Na és persze én. Az ifjúsági szekciót pedig Vica kislánya, Beus képviselte. (Nem sikerült összefutnia a gyerekeinknek, pedig szétszedték volna a McDonalds-t, azt garantálom...)

Sok újságot vittünk ismét, például az új, német nyelvű Maxxinna is bemutatkozott élőben. A munkák pedig... (Feltételezem, hogy mind Andres-éi, a RP kivételével, de azt már előző talin láttuk... Vagy a testvérkéjét, mert három van ám belőle.)

Andres plasztik házikója, jegyzettömbtartó lesz

Andres plasztik apróságai

sorminta Aidacsíkra

pipacsok

madárka a virágos faágon

Lanarte tulipánok

Powell mini

pillangós lednek; elegáns, tetszik. :-)

Andrestől kaptam, decoupage-olt dobozka

Rozs77/Évi folytatta a RP-ket...

Így állt akkor a mókusom...
 

Megvolt a húzás is, hat ember részvételével, akiből három jelen volt, három helyett pedig én húztam. Információim szerint már készülnek a munkák is. :-) Hamarosan újra találkozunk!


A 2008.07.26-i találkozó, végre ismét jó időben

A szokásos helyszínen (takarjam ki a cég emblémáját?) és időben, Rozs77/Évi, Ditke/Tiedit, Tancoskata, Morcs/Marika és jómagam részvételével, Gabi baba vendégeskedésével. (Az 1. 2. 5. 6. képen ez az ülésrend is, a 3. 4. más nézőpontból lett fotózva).
Tancoskata jött elsőnek, csodaszép saját kezűleg készített ruhában. Aztán jöttünk mi, majd egy kis hatásszünet után (mi van, senki se jön?) befutottak a többiek.

Tancoskata - ruháján kívül - Magazinos munkákat hozott, amiket éppen ezért megjelenés előtt nem tudok megmutatni. Rozs/Évi egy magazinos minit és egy Renato Parolin szívecskét hozott, utóbbit bordó, színátmenetes fonallal készítette el, az összhatás nagyon mutatós lett. Ditke a már szinte védjegyévé vált Tatty Teddy macikkal jött (a kislányai falvédőt szeretnének...) valamint a 13 Szépség és a faleveles "Magazinos" Round Robinokat hozta el megmutatni. Morcs egy család címerét tervezte meg. Én sajnos már nem tudtam hozni az elkészült Delfinpárt, mert közben elajándékozásra került. Azért itt meg tudom mutatni a képét...
Mindnyájan elővettük újságainkat is, melyekből úgy tűnik, mindenki mást szeret illetve tud beszerezni. Így legalább többfélével ismerkedhetünk. :-)
Szó esett még - nemrég kirakott cikkem nyomán - a tűpárnakészítésről és a szerepjátékokról is. A kettő találkozási pontja egy húszoldalú dobókocka (ikozaéder) alakú tűpárna elkészítési terve. :-) Ha elkészül, megmutatom...

Lássuk a képeket:

Rozs77, Ditke, Tancoskata, Morcs, Gabi baba

Rozs77, Ditke, Tancoskata, Morcs, Gabi baba

Gabi baba, Rozs77, Ditke, (félig) Morcs

Tancoskata, Morcs, Gabi baba, Rozs77, Ditke

Rozs77, Ditke, Tancoskata, Morcs, Gabi baba

Rozs77, Ditke, Tancoskata, Morcs, Gabi baba

Rozs77/Évi minije

Rozs77/Évi Renato Parolinja

Ditke Tatty Teddyjei 1.

Ditke Tatty Teddyjei 2.

Ditke Tatty Teddyjei 3.

Ditke faleveles magazinos RR-je

Ditke 13 szépség RR 1.

Ditke 13 szépség RR 2.

Ditke 13 szépség RR 3.

KerGiz - már elajándékozott delfinem
Jól éreztük magunkat, jövő hónapban (remélhetőleg) Veletek ugyanitt. :-)


A 2008.06.07-i találkozó, jól megkésett krónika, majdnem képek nélkül...

Na jó, ez a június eleji időpont majdnem betudható májusinak... A helyszín a "szokásos", a résztvevők Babe1102 Csilla, Rozs77 Éva, Andrea68, Morcs Marika, Hammy KerGiz és Gabi baba. És aki ezek után megmondja, hányan voltunk, kap egy köcsögöt a köcsögfájára. :-)
Sajnos a fotómasinát nem tudtam vinni, délelőtt nagyszülői látogatás "támadott le" minket, és rajtunk kívül a fotógép elemei is lemerültek. A telefonnal készített fotókat Rozs77 Évinek köszönhetjük. :-)
Andrea68 hardanger szívecskéje méltó helyre, egy finom piros anyaggal borított szív alakú ékszertartó tetejére került. Morcs szokásos stílusban mintakendőt mutatott, és a másik két lány/asszony is hozott mutatnivalót (amit becsülettel megvallom, elfelejtettem, mi volt). És persze az újságok szokás szerint ellepték az asztalt. :-)
Jót beszélgettünk, Gabi baba jól viselte magát. Jól nézzétek meg ezt a babajáratot, mert utoljára megyünk ebben talizni, most már van egy kis könnyű sportkocsink. És már szerveződik a következő tali is (itt az ideje, közben orvul július lett).
Tehát a képek:

KerGiz, Babe1102, Morcs, Andrea68

KerGiz, Babe1102, Morcs, Andrea68, Rozs77

és az ifjúsági versenyző, indulásra készen, sapkában...


A 2008.04.19-i találkozó, szakadó esőben...

Sajnos ki "kellett" hagynunk a márciust, elég későn kezdtem el a szervezést, aztán a húsvét hétfő ugye kiesett, majd ez az április közepi dátum bizonyult a legjobbnak. Eredetileg 9 embert vártunk, de ezek közül volt aki lemondta, és volt, aki (valószínűleg a fél kettőkor elkezdődő és egyre hevesebben szakadó eső miatt) valószínűleg egyszerűen nem indult el.
A végén így négyen ültünk össze a Füredi utcai McDonaldsban: Ayla, Gzsuzsu, Tancoskata és én.

Ezeket kívül persze mindnyájan vittünk újságokat, kinek mi jár, vagy mit vett, és persze bőszen cserélgettük, lapozgattuk. :-) Mire végeztünk, az eső is elállt. Sajnálhatják a többiek. :-) Azért tőlük kérek virtuális taliképet, és reméljük, a következő ülést nem mossa el az eső... Azok a bizonyos képek...
Ayla SAL-ja
Ayla SAL-ja
Ayla HAED-je lesz...
Ayla HAED-je lesz...
Ayla fonalkincsei 1.
Ayla fonalkincsei 1.
Ayla fonalkincsei 2.
Ayla fonalkincsei 2.
Ayla fonalkincsei 3.
Ayla fonalkincsei 3.
Gzsuzsu RR 1.
Gzsuzsu RR 1.
Gzsuzsu RR 2.
Gzsuzsu RR 2.
Gzsuzsu RR 3.
Gzsuzsu RR 3.
 
Gzsuzsu RR 4.
Gzsuzsu RR 4.
KerGiz - mókusom...
KerGiz - mókusom...
   
(Remélem) májusban veletek ugyanitt... vagy máshol. :-)


A 2008.02.19-i találkozó, rekord résztvevőszámmal

Ismét Füredi utca, azt hiszem 13-an igérkeztek (babonásak kedvéért, hogy ne legyen szerencsétlen szám, tartalékjátékosként ott volt Gabi baba) de végül csak 8+1-en lettünk.
Andrea68, Babe1102, Ditke, Dzsu, Manyesz, Morcs, Tancoskata és én+Gabi baba. :-) Újként üdvözölhettük Babe1102 Csillát és Dzsu Zsuzsit, akiknek külön örülök, merthogy látszik, hogy Debrecenben (is) egyre többen hímeznek, szépen szaporodik piciny csapatunk. :-)
Hát igen, a szándék megvolt, de elbénáztam, mert a fényképezőben kevés volt már az elem, úgyhogy fotó csak mutatóba...

Ülésrend szerinti sorban írom...

Újságot többen is vittünk, bár ugye a tali plusz egy tagja a kezdeti megilletődés és hozzámbújás után feloldódva előszeretettel próbálta meg szétszerelni őket, így én nem nagyon kerültem újság közelébe... Az egyik Goldomat még így is sikerült kicsit megszaggatnia... A lányok még így is felváltva szórakoztatták őt, míg szép lassan elérkezett a búcsú ideje. Csak itthon jöttem rá, hogy mi mindent szerettem volna még... na de majd legközelebb. :-)

És a képek...
Babe1102 Verdái
Babe1102 Verdái
Ditke Tatty Teddyjei 1.
Ditke Tatty Teddyjei 1.
Ditke Tatty Teddyjei 2.
Ditke Tatty Teddyjei 2.
Ditke-Manyesz RR
Ditke-Manyesz RR
Manyesz fűszernövényes RR
Manyesz fűszernövényes RR
Manyesz - SAL
Manyesz - SAL
Manyesz készítette Táncoskatának
Manyesz készítette Táncoskatának
 
ANŐ készítette Ayla-nak
ANŐ készítette Ayla-nak
Ayla készítette ANŐ-nek
Ayla készítette ANŐ-nek
Morcs készítette Manyesznek
Morcs készítette Manyesznek
Tancoskata készítette Morcsnak
Tancoskata készítette Morcsnak
Az utolsó két kép Ayla blogjából való. Ő készült, de sajnos nem tudott eljönni, mint ahogy Carol31 és Bencső is az utolsó pillanatban mondta le akut közbejövés miatt. Legközelebb remélem, találkozunk. :-)
A kimaradt karcsonyi ajándékokról: Azt tudom, hogy Táncoskata mit készített Morcsnak, de azt nem, hogy Morcs mit Manyesznek. Ezt a két képet is közzéteszem, ha meglesznek... És legközelebb KÉT teli aksit viszek... :-(
Remélem, márciusban már jó időben találkozunk, a szervezést természetesen csinálom, a többi már csak az időn múlik...

update 2008.02.12: Morcs megküldte a hiányzó két ajándék képét, feltettem a többihez. Az általa készített aranyos kis virágos kép kerek flexiben lett keretezve, most hogy így mondja, tényleg beszélgettünk a flexikről is. Lehet, hogy a következő talin jegyzőkönyvet kéne vezessek? ;-)


A 2007.12.15-i (ajándékátadós) találkozó

Helyszín: Füredi utcai McDonalds - bocs, lányok, de amíg Gabi babától nem tudok nagyon elszakadni, addig ide tudok/tudunk csak eljönni. :-)
Ennek a talinak a felettébb érdekes krónikáját már régebben ki akartam tenni, csak aztán nekiláttam a weboldal áttervezésének, és nem akartam kétszer dolgozni. Mindenesetre most kész(?), így jöhet a történet.
Többen igérkeztek, és miután ez volt az ajándékátadós tali, nagy várakozások előzték meg. Most már elárulhatom, kik voltak a résztvevők, illetve a párok. Morcs Manyeszt húzta, Táncoskata Morcs-t, Manyesz Táncoskatát (itt kialakult egy kör), valamint ANŐ és Ayla kölcsönösen egymást húzták.
Igérkezett Morcs, Andrea68 és Ayla, feltételesen Tiedit és ANŐ. Táncoskatának vendégségbe kellett mennie, de azt mondta, megpróbál egy villámlátogatás erejéig benézni. Odaérve Tieditet találtam meg, aki vizsgáról érkezett (ezért volt a feltételesség), de más sehol... Aztán egyszercsak egy másik asztalnál megpillantottuk Morcs-ot, és megjött Ayla is. Nem "tétlenül" várakoztunk a többiekre, hanem előszedtük a munkákat illetve az újságokat, és persze megint jót beszélgettünk.
A fotókról csak annyit, hogy vakuval nagyon becsillanós, vaku nélkül meg ilyen sárgás lett mind, ennyire "nem jó" a világítás a mekiben, de egyáltalán örüljünk, hogy hagynak fényképezni, mert mikor először elővettem a gépet, azért nagyon tartottam attól, hogy esetleg tilos... Bocs, de a többségéről elfelejtettem, hogy kié... Javítsatok, egészítsetek ki, please...
Newton RR 1. részlet
Newton RR 1. részlet
Newton RR 2. részlet
Newton RR 2. részlet
Newton RR 3. részlet
Newton RR 3. részlet
Katicák plasticra - Ayla
Katicák plasticra - Tiedit
Mini blackwork dísz - Ayla?
Mini blackwork dísz - Ayla?
Teasampler - Tiedit
Teasampler - Tiedit
Törölközők Tiedit ikerlányainak 1.
Törölközők Tiedit ikerlányainak 2.
Törölközők Tiedit ikerlányainak 2.
Törölközők Tiedit ikerlányainak 2.
Andrea68 és ANŐ nem értek oda... És aztán megjött Táncoskata, és megtörtént az első húzópár-ajándékozás. Egy csodaszép piros, népihímzéses terítőt hozott, ami egy kiállítást is megjárt. Aztán előkerült még egy ajándék... a blogomon és a multiply-os oldalamon már elregéltem, úgyhogy lehet, hogy csak keveseknek okozok vele meglepetést, hogy megleptek. :-) Gabi baba egy gyönyörű falvédőt kapott, aminek a motívumait a debreceni lányok hímezték. Nagyon zavarban voltam - azóta Kata bevallotta, hogy ő is. :-) - de nagyon jólesett. Otthon persze leterítettük, hogy a kis címzett is megnézhesse, mert egyelőre rendezkedni kell ahhoz, hogy ténylegesen falvédő legyen belőle, de lesz, becsszó. Ennek a képei következnek...

Falvédő egészben
Falvédő egészben
Falvédő 1. részlet
Falvédő 1. részlet
Falvédő 2. részlet
Falvédő 2. részlet
Falvédő 3. részlet
Falvédő 3. részlet
Falvédő 4. részlet
Falvédő 4. részlet
Falvédő 5. részlet
Falvédő 5. részlet
Falvédő 6. részlet
Falvédő 6. részlet
Falvédő és csodálója
Falvédő és csodálója
Mit mondhatnék egy ilyen meglepetés után... Köszönjük, lányok!

Mivel ezt már január 18-án írom, januárban már nem valószínű, hogy összejön egy találkozó, de hamarosan kiküldök egy körlevelet, és remélhetőleg minél nagyobb számban, találkozunk, februárban! :-)


A 2007.10.22-i találkozó - végre többen vagyunk!

Ez a tali egy hétfői napon volt, ami a munkanapáthelyezés miatt szombatnak számított. Andrea68 és Manyesz már rég nem tudtak jönni talizni, nagyon jó volt újra találkozni. Gabi baba "természetesen" Táncoskata kezében, aki nemcsak szereti a gyerekeket, de ért is hozzájuk. Ayla pedig most csatlakozott a kis csapathoz, és rengeteget, kitartóan várt a buszra, hogy el tudjon jönni hozzánk. Én nem látszom, mert én fényképeztem.
Elsősorban egymás újságjait lapoztuk át, és persze nagyon jót beszélgettünk. :-)
Csoportkép 1.
Csoportkép 1.
Csoportkép 2.
Csoportkép 2.


A 2007.09.15-i találkozó - Táncoskatával

Nem sokra emlékszem már, itt kezdtem el behavazva - és elmaradva lenni - Többen voltunk, mert ez volt a húzós tali a 2007-es karácsonyi ajándékozásra, de Táncoskatán kívül senki se vitt hímzést...Az ő munkái következnek így hát. Az első két képről azt kell tudni, hogy kirándulás volt a gobleinek világába.
Hold
Hold
Nap
Nap
Naplóborító
Naplóborító


A 2007.07.28-i találkozó - na, ez virtuális lett!

Nagy izgalommal szerveztük a következő találkozót... Voltak olyanok, akik az előzőre nem tudtak jönni, de erre mindenképpen szerettek volna, voltak "állandó" talizók, és voltak olyanok is, akik először jöttek volna... Kitűztük az időpontot, kitűztük a helyszínt (minden szentnek maga felé hajlik a keze, hát még nekem, mert még szent se vagyok, hogy a picivel el tudjak menni, a Füredi utcai McDonalds lett kitűzve helyszínnek...), elmentek a levelek... Ez az a hét volt, ami előtt azzal a borzalmas kánikulával küzdöttünk, és még ezen a héten is forróság (de már nem extrém) volt... Tancoskata-val egy órával korábban találkoztam, mert neki programja lett... Aztán haza, mert a baba még nem evett, de hamarosan éhes lesz... Amikor már látszott, hogy nem lesz az ő igénye kielégítve 3-ig, írtam, hogy kicsit később megyek, mert ő a főnök, minden egyéb másodlagos. :-) Közben jöttek üzenetek, váratlan és várt vendégről, fogyott a létszám. Amikor már látszott, hogy mennyivel megyek később, írtam egy SMS-t, mint utólag kiderült, egy olyan embernek, aki szintén nem tudott elmenni... :-( Ja, és olyan is volt, aki elnézte a dátumot. A maradék két ember, aki megjelent, egyrészt nem ismerte, másrészt elkerülte egymást, mire én 4-re odaértem, már nem volt ott senki keresztszemezőnek látszó egyén. Úgyhogy vettem "finom és egészséges" vacsorát (nem sűrűn eszünk a mekiből, ez kb. az évi második eset volt).
Ebből is látszik, hogy csoportképet akartam csinálni, de nem sikerült. Majd legközelebb... Na, szóval mindenkitől virtuális taliképek következnek...

Bencső teaszűrője 1.
Bencső teaszűrője 1.
Bencső teaszűrője 2.
Bencső teaszűrője 2.
Bencső teaszűrője 3.
Bencső teaszűrője 3.
Bencső teaszűrője 4.
Bencső teaszűrője 4.
Grea készülő virágkoszorúja 1.
Grea készülő virágkoszorúja 1.
Grea készülő virágkoszorúja 2.
Grea készülő virágkoszorúja 2.
Grea készülő virágkoszorúja 3.
Grea készülő virágkoszorúja 3.
Grea árvácskás szalagja
Grea árvácskás szalagja
Grea napraforgós-pillangós képe
Grea napraforgós-pillangós képe
Grea harangvirágos-pillangós képe
Grea harangvirágos-pillangós képe
Hammy/KerGiz: Gabi baba játéka lesz belőle...
Hammy/KerGiz: Gabi baba játéka lesz belőle...
Tancoskata pillangós Lanarte-ja készen
Tancoskata pillangós Lanarte-ja készen
Kiskatiny születési értesítője
Kiskatiny születési értesítője
Kiskatiny röfis képe
Kiskatiny röfis képe
Kiskatiny alvó cicája
Kiskatiny alvó cicája
Morcs ibolyája Round Robin vitrázsfüggönyön
Morcs ibolyája Round Robin vitrázsfüggönyön
Ditke micimackós naptára készen
Ditke micimackós naptára készen
Vvvviki virágos minije
Vvvviki virágos minije
Vvvviki készülő EMS teknős babyje
Vvvviki készülő EMS teknős babyje
Vvvviki yin-yangja - sajnos vacak anyagon
Vvvviki yin-yangja - sajnos vacak anyagon
Vvvviki készülő csizmás képe
Vvvviki készülő csizmás képe
Vvvviki keleti hölgye szintén a vacak anyagon
Vvvviki keleti hölgye szintén a vacak anyagon
Érdekesség - természetesen - Bencső teaszűrője, amit egy korábbi talin készülőben már láthattunk, és Tancoskata variálásai a tündérkén... Utóbbiban a hóvirágok ezüsttel vannak kontúrozva, (nagyon tetszik!) a szárnyak gyönggyel és flitterrel lettek díszítve, de még a szögletes kontúrozás is ki lesz javítva lágy, természetes esésű vonalakra. Nagyon szép lesz! A vitrázsfüggöny is mutatós... gondolom hardanger az alja... Grea két képe pedig annyira "finom" attól a csipkeszerű kerettől, hogy kedvem lenne nekem is megcsinálni! Ditke jót haladt a naptárral, örülni fognak a kislányok a kész műnek. Hogy Gabi baba fog-e örülni a pofozgatnivalónak? Majd meglátjuk... Remélem, hamarosan készre tudom varrni...

Nem küldtek még virtuális taliképet: Picurkáék, Manyesz, Norcsella... Ha kapok valamit, természetesen azonnal hozzáteszem!

És remélem, tali legközelebb, nagyobb sikerrel, Veletek!


A 2007.06.30-i találkozó - Ditkénél

Igaz, hogy az előző talinál márciust, vagy áprilist céloztunk meg, de az élet közbeszólt... megszületett Gabi baba, aki a júniusi talin legfiatalabb résztvevőként emelte az esemény fényét. :-) Sajnos - még három választható időpont mellett is - sokan nem tudtak eljönni egyéb elfoglaltságaik miatt, igy a talit "szűk családi körben" tartottuk meg. Remélem, a következő alkalommal sikerül azoknak is eljönni, akiknek ez az alkalom nem volt jó, vagy utolsó pillanatban közbejött valami... A következő tali időpontjáról a szokásos helyeken, a fórumon és a megadott email cimeken kaptok értesitést.
Részvevők: Andrea68, Ditke, Tancoskata, Hammy/KerGiz és Gabi baba. :-) Virtuális résztvevők - akik nem tudtak eljönni, de a munkájukról képet küldtek: Morcs, Picurka13, Picurka45.

Andrea68: csertesznyés kép, plastic micimackó
Andrea68: csertesznyés kép, plastic micimackó
Andrea68: álomfogó, a Magazinból
Andrea68: álomfogó, a Magazinból
Andrea68: készülő hardanger
Andrea68: készülő hardanger
Andrea68: elkészült hardanger
Andrea68: elkészült hardanger
Tancoskata pillangós Lanarte-ja
Tancoskata pillangós Lanarte-ja
Ditke: tenyérlenyomatos kép
Ditke: tenyérlenyomatos kép
Ditke: micimackó és barátai naptár 1. rész
Ditke: micimackó és barátai naptár 1. rész
Ditke: micimackó és barátai naptár 2. rész
Ditke: micimackó és barátai naptár 2. rész
Hammy/KerGiz: virágkosárka (3. példány) készen
Hammy/KerGiz: virágkosárka (3. példány) készen
Morcs IsaVautier mintakendője
Morcs IsaVautier mintakendője
Picurka13 Napraforgós VanGogh képe a Magazinból
Picurka13 Napraforgós VanGogh képe a Magazinból
Picurka13 Házi Áldása
Picurka13 Házi Áldása
Picurka45 húsvéti képeslapjai
Picurka45 húsvéti képeslapjai
Picurka45 szíves idézete
Picurka45 szíves idézete
Picurka45 kis virágos képei 1.
Picurka45 kis virágos képei 1.
Picurka45 kis virágos képei 2.
Picurka45 kis virágos képei 2.
Picurka45 kis virágos képei 3.
Picurka45 kis virágos képei 3.
A talin többek között megtudtuk, hogy Andrea68 a pici képeit s.k. keretezi, a cseresznyés kép kerete kreativ boltban kapható keménypapír keret lefestve, az álomfogóé pedig hullámpapírból készült; üveg helyett jól használható a lefűzős átlátszó műanyag előlap.
Tancokata megmutatta, hogyan fogja az amúgy is csodás Lanarte képet gyöngyökkel és flitterekkel feldobni (ez az ötlet nekem különösen szimpatikus, mert szeretem a csillogókat a képekbe csempészni :-) ).
Ditke elmesélte a tenyérlenyomatos kép készítésének történetét, és azt is, miért van ennyire sok micimackós hímzése...
Én a Cross Stitch Gold legújabb számait mutattam meg, és a Virágkosárka No3-t - immáron keretezve - meg persze Gabi babát, akinek egy idő után heveny pocifájása lett, amire Tancoskata nagyon jó "tornáztatós" fogásokat és simogatásokat mutatott. A picurnak szemmel láthatóan jól esett az ügyködés, és a mai "ismétlésre" adott reakciója is azt mutatja, hogy nem mentünk el hiába.
A többiek sajnos nem tudtak eljönni, a betegeknek jobbulást kívánunk, a bokros teendőik miatt el nem jövőknek meg sok szabadidőt. :-)
Remélem, hamarosan találkozunk ismét!


A 2007.02.17-i találkozó krónikája képekben

Helyszín: McDonalds.
Fotók: általam (először volt kezemben digitális masina, bocs a minőségért...)
Sajnos mire eszembe jutott, hogy csoportképet is kellett volna csinálni, már késő volt... Majd legközelebb...
Jelenlevők ABC rendben: Bencső, Kiskatiny, Manyesz, Morcs, Norcsella, Tancoskata, Tiedit, és én, azaz Hammy/KerGiz.
Miután nem mindegyik képről jegyeztem meg, kinek a munkája, kérem, egészítsetek ki...

Thomas, a vonat
Thomas, a vonat
Thomas, nyuszi, születési értesítő
Thomas, nyuszi, születési értesítő
Gyönyörü terítő
Gyönyörü terítő
Manyesz Bucillája készen
Manyesz Bucillája készen
Virágos RR
Virágos RR
Madárijesztő, maradék cérnákból
Madárijesztő, maradék cérnákból
Tiedit magasságmérője - részlet
Tiedit magasságmérője - részlet
Zsebecskék lesznek, pelustartóra
Zsebecskék lesznek, pelustartóra
Tancoskata Lanarte-ja
Tancoskata Lanarte-ja
Tancoskata készítette, ajándék lesz
Tancoskata készítette, ajándék lesz
Bencső teaszürőre hímez...
Bencső teaszürőre hímez...
harmadszor készítem, ez a kép a másodikról készült
harmadszor készítem, ez a kép a másodikról készült

Sajnos nem sikerült lefényképezni: Vermillion Fantasy macis naptárat, adventi kalendáriumot, JJ RR-t, és még biztos egyebeket is...
A teaszürő története pedig, hogy a 45. Cross Stitch Gold-ban volt egy kép egy ilyen munkáról, és Bencső belevágott... Kíváncsian várjuk a kész müvet, bár nagyon szégyellős, nehezen fényképezhető anyag. :-)

Következő találkozó időpontja: remélem márciusban, vagy áprilisban sort kerítünk rá...


Természetesen az "őstali" óta voltak találkozók, többé-kevésbé rendszeresen tartottuk őket, csak fotóim nincsennek. Sokat ültünk a Morikban, aztán a Piac utcai Mekiben, a 2006. karácsonyi húzást - az első húzásunkat - pedig az agrár díszparkjában tartottuk. Ezekről sajnos nem készült fotó, és a netes talikrónika ötlete is később merült fel...


A 2005.09.24-i őstalálkozó képei

Helyszín: Morik Cafe.
Itt taliztunk akkor, amikor még az átlagos résztvevőszám 3-5 között mozgott. Egyik első, ha nem abszolút értékben legelső talink volt, a képeket Andrea68 készítette a fényképezőgépével. Ismerkedtünk, beszélgettünk, Manyesz kisfia meg békésen aludt a hordozóban. Jó volt, na! Így kezdődött egy szép hagyományunk...

Manyesz és Andrea68
Manyesz és Andrea68
Morcs
Morcs
ez én vagyok
ez én vagyok
és itt álltam a Lisle-vel
és itt álltam a Lisle-vel
Manyesz...
Manyesz...
... és kisfia
... és kisfia