KerGiz tanácsai...

Remélem, senki nem haragszik, hogy így neveztem el a szekciót... Amikor - a régi oldal láblécében levő szöveg szerint 2002-ben - aránylag friss hímzőként elkezdtem a keresztszemes oldalaimat, az volt a célom, hogy olyan információkat gyűjtsek össze, ami magyar keresztszemezőként, az akkori viszonyok mellett - kevés helyen beszerezhető cérna, nívós minták, készletek alig-alig, átváltás hasonlítgatós módon, netes mintalelőhelyek böngészése - saját megszerzett tapasztalataim alapján hasznos információkat nyújtsak.

Azóta szerencsére elindult a Keresztszemes társaság, az http://xszemes.hu, MSmacska a közös tervek alapján létrehozta nekünk a Keresztszemes Magazin-t, sorra nyílnak (és zárnak be, lásd a Foltvarázs kincsesbányáját) a keresztszemes termékeket forgalmazó kézimunka-szaküzletek, de az internet - és EU-ba lépésünk - révén a külföldi webshopok kínálata is elérhetővé vált.

Nem célom a szerzői jogvédők élharcosa lenni, de meg kell említsem, hogy az évek a mintákhoz való hozzáállásunk is változott. Megismertük a tervező cégeket, néhányunk egy mintarészletből ránézésre meg tudja tppelni a minta tervezőjét. A korábban látogatott külföldi (főleg orosz, kínai) netes lelőhelyek többségéről kiderült, hogy szkennelt, illegálisan közzé tett mintákat tartalmaz. Szüntettek már ilyesmiért meg oldalt, ezért a Keresztszemes Társaság szabályzatában is lerögzítette, hogy a mintacserebere efféle formájától tartózkodik. Akit már böngészett alig látható, esetleg hiányos netes mintát, amihez ráadásul neki kell összevadászni az alapanyagokat (nem, nem sokkal olcsóbb!) az bizonyára a rossz tapasztalatok után amúgy is úgy dönt, hogy megéri a tiszta, világos, minden hozzávalóval pontosan olyan színben és mennyiségben ellátott eredeti mintakészleteket vásárolni. Erre buzdítok mindenkit.

Tapasztalataimat, tanácsaimat, és az egyéb belinkelt netes "okosságokat" pedig fogadjátok szeretettel!

 


Információgyűjtemények

Ezek olyan weboldalak, ahol minden témában található hasznos információ